Julefrokost

Den stadig stolte og ædle julefrokost tradition, stod endnu engang for døren, dog i nye 2020 klæder, tilsat massere af “restriktioner”.

Arrangementet blev i år afvilket – fysisk – på to addresser og transmitteret via Microsoft Teams (Reklame). Året 2020 har, på mange måder, været temmelig specielt og julefrokosten skulle derfor rette op på denne “forvridning”, uden restriktioner, god fornuft – men med massere af afspritning (drikkeklar – selvfølgelig)!

Hver “familie” havde hver forberedt/genopvarmet diverse retter til dette års store sammenskud (menuen var aftalt på forhånd med åbning for et par tilføjelser hver især).

Menuen for ‘Julefrokost 2020’ så ud som følger:

  • Del 1
    • Hvide sild/Karry sild m. rå løg
    • Røget ål m. røræg og purløg
    • Røget laks på hvidt ristet brød m. dild
    • Rejer på hvidt ristet brød m. mayo, citron og purløg
    • Æg m. mayo, rejer, dild og citron
    • Lun fiskefilet m. remoulade, purløg og citron
  • Del 2
    • Lune kartoffel m. mayo, rå løg og tomater
    • Lun frikadelle a la Søren m. hjemmelavet rødkål
    • Julemedisterpølse m. hjemmelavet rødkål, sennep og syltede agurker
    • Lun flæskesteg m. hjemmelavet rødkål
  • Del 3
    • Lun leverpostej m. ristede champignon og bacon
    • Lun andebryst m. hjemmelavet rødkål og syltede agurker
  • Del 4
    • Ris a la Mande m. lun kirsebær sovs

1. og 2. del af menuen, blev afviklet i ganske højt tempo med massere af skål i øl og snaps, nu da ingen skulle køre hjem bagefter. Maden, i Kulhuse, blev serveret på fine jule-platter i perioden 196x – 2020 – dog ikke komplet serie. I Måløv blev maden primært serveret i glas skåle og på standard service – ikke noget blær her.

3. del af menuen blev afvilket i et væsentligt laver tempo! Pludselig var der kommet meget mere snak over “bordet” og samtidig var der blevet lidt længere imellem snaps’ne. Vi kom dog igennem et par standard-jule-øl i stedet men det er nu ikke helt det samme.

Og så var der skærm-pause. Vi aftalte at genoptage “frokosten” kl. 16:30, hvor 4. del, skulle hældes ned.

4. del, desserten, var traditionen tro, Ris a la Mande med tilhørende kirsebærsovs (lun). Til denne, kom portvinen på bordet og det er ikke sidste gang dette bliver en kombi. Der er noget smukt ved den tunge fyldige smag fra portvinen der forenes med den fine fløde, ris og vanilje fra desserten – og så lige med lidt ekstra kirsebær på toppen. Det er bare livet!

Efter alle skåle nu var tomme, blev der ønsket en glædelig jul samt et godt, kommende, nytår.

Glædelig jul og godt nytår