Julefrokost

Den årlige julefrokost stod for døren og selvom vi nu alle ved at Corona ikke længere findes, havde et enigt julefrokostudvalg besluttet at afholde julefrokosten online, da det gav en del mere frihed når det kom til den våde del af julefrokosten.

Julefrokosten var tilrettelagt således at vi gik online kl. 11’ish, hvor det her kun ville være en “live transmitering” fra hvert af køkkerne, hvor selve julefrokosten ville begynde kl. 12:00. Men ikke alt går som man planlægger.

11:00

Efter video-linket blev etableret, gik vi straks igang med at snakke og følge op på juleaften og oplevelserne op til jul, hvortil en jule Pilsner og IPA blev smagt og anmeldt (Braunstein).

12:00

Da forberedelses-timen (fra 11:00 – 12:00) var blevet brugt på ren snak, var det med at få fart på, men eftersom 90% af maden allerede var klar, så det var blot at skylle rejer, skærer avocado samt tænde op for fiskefiletten.

Del 1

  • Grå sild m. rå løg og karse / grå sild m. hjemmelavet æggesalat, tomat og karse
  • Gravad laks m. dild og karse på ristet brød
  • Avocado, æggesalat og rejer m. citron, mayonaise og karse på ristet brød
  • Æg m. rejer, citron, mayonaise og karse
  • Lun fiskefilet m. citron, remoulade, tomat og karse

Til første del af maden, blev der nydt endnu en jule øl fra Braunstein – en New England IPA. Af snaps fik vi en hjemmelavet Ege snaps fra 2017 samt en Aalborg Jule akvavit fra 1982 (47%).

Del 2

I Søborg stod den på Tuborg julebryg (dåse) samt en Rød Aalborg og efterfulgt af en O.P Anderson på snapse-siden.

  • Lun pulled-and m. svigermors rødkål og hjemmelavet agurkesalat
  • Lun jule medister m. sennep, svigermors rødkål og hjemmelavet agurkesalat
  • Roastbeef fra slagteren i Værløse m. remoulade, ristede løg, tomat og lidt karse på toppen

Tidsplanen for frokostens første del, blev overskredet med små 30 minutter. Men pause skulle der til, og det blev derfor vedtaget at en 2 timers pause nu var på sin plads, også selvom det betød at tidsplanen nu blev skubbet – med vilje!

16:30

Efter en pause med oprydning, opvask samt opstart af jule-pudslespil, genoptog vi video-linken og var klar til desserten.

Del 3

  • Hjemmelavet Ris a la mande m. Amarena kirsebærsovs

Til desserten, blev der serveret hjemmelavet solbær snaps samt et glas portvin.

I Søborg var der både blevet gået en lille tur og sovet lidt til middag, hvor i Måløv var tiden primært gået til jule-pudslespil. Hele kanten var allerede fundet og samlet.

Efter desserten blev der takket af for endnu et vellykket arrangement og der var kun tilbage at sige …

Glædelig jul og godt nytår