Julefrokost

Den stolte og stadig ældgamle julefrokost tradition, i Måløv, stod endnu engang for døren – dog i år med et par ændringer.

Siden sidste år er Måløv blevet skiftet ud med Ballerup (dog en 3q Måløv matrikel) og da begge de to skrappe julefrokostdeltagere nu har koner, var det nødvendigt at inviterer disse med – dog kun på prøve!

Unødvendig pynt samt borddækning var i dagens anledning blevet outsourcet til anden side, således at det var muligt at koncentrerer sig om det vigtige – nemlig maden. Og med de nye “grønne” deltagere, var det vigtigt at de hurtigt blev overbevist om kvaliteten, det overdådige udvalg samt alle de forskellige ritualer der udføres under selve frokosten.

Damernes fingeraftryk var desværre alt for tydeligt at se på menuen i form af alt det nye grønne tilbehør.

Menuen for ‘Julefrokost 2016’ så ud som følger:

  • Røget laks på franskbrød m. dild
  • Svigerfars hjemmerøget ål, m. røræg og purløg på franskbrød
  • Store rejer, m. citron, mayonnaise og karse på franskbrød
  • Lun luksus fiskefilet m. citron, remoulade og purløg
  • Lun fransk leverpostej m. sprød bacon
  • Sørens lune frikadeller m. syltede agurker og hjemmelavet rødkål
  • Lun julemedister m. stærk sennep og hjemmelavet rødkål
  • Lun Weber grillet flæskesteg m. syltede agurker og hjemmelavet rødkål
  • Ris a la Mande m. lun kirsebær sovs

Maden kom på bordet i to afdelinger. Først fisk og senere kødpålæg. Med de nye deltagere blev “snak” prioriteret ganske højt, hvilket forstyrrede selve spisningen en del og frokosten tog derfor unødvendig lang tid at komme igennem i forhold til tidligere.

Da frokostborderet var ryddet og sat i opvaskemaskinen, var det tid til en kort tur igennem haven og så en tur op til skoven. Desværre ville det således at en ordentlig hagl byge skulle igennem Måløv netop på det samme tidspunkt som vi skulle på gå-tur og derfor blev dette ikke til noget alligevel.

I stedet blev der snakket og spist svigermors hjemmelavede småkager og den nye Ris a la Mande (baseret på opskrift af Meyer) med kirsebærsovs fra Meyer.

Omkring kl. 18 var alle deltagere mætte og klar til at blive puttet i seng – så her sluttede endnu en vellykket julefrokost i Måløv, på trods af de mange nye ændringer og forandringer.

Glædelig jul og godt nytår